Klientreferenser

Klangmassage

Igår var det dags! Klangmassage. Jag var faktiskt lite nervös"

Jag blev kärleksfullt omhändertagen av Susanne Montelius. Hon bäddade på golvet med mjuka fluffiga fårskinn framför den öppna spisen som sprakade och värmde och förstärkte känslan av trygghet.

Min upplevelse av massagen/klangen från skålarna var oerhört kraftfull och det kändes som om min själ väcktes och starka känslor som vilat i min kropp i form av fysiska symptom kom fram som en befrielse. Susanne vägledde mig varsamt in i lugnet och känslan av att allt är precis som det ska.

Så tacksam! Så många insikter som gick upp för mig under timmarna på Gåvotomta


Namaste Marita Laine

Shirodhara

"En väldigt avslappnad Ganga."

Shirodhara 1
"Så ofattbart avslappnande. Detta är första gången jag njuter av denna behandling. Den kallas för Shirodara. En stråle med varm, för mej special komponerad olja. Det här är alltså en gammal Indisk metod att lugna och läka i hjärnan. Lugn blir jag omedelbart! Jag tror jag är i himlen!"

Shirodhara 1
"Jag ligger rätt länge medan den varma oljestrålen sakta förflyttar sej fram och tillbaka över min panna. Jag tappar tidsuppfattningen. Dom söta lapparna på mina ögonlock är indränkta i rosenvatten. Allt luktar gott. Allt är stilla. Oljan rinner längst mitt huvud,bak, där den samlas ihop och värms upp igen."

Shirodhara 1
"Jag är på min andra behandling på Susanne Montelius klinik i Gränna. Lycklig tackar jag Universum att det fortfarande finns kvar behandlingsmetoder som bygger på sanna uråldriga principer, med helt naturliga ingredienser från moder jord.
Kanske taskit att tänka på sånt här nu, men du ska veta att när Engelsmännen kom till Indien så gjorde man sitt bästa för att förstöra denna läkekonst. Man tyckte dessa läkare hade för stor makt och högg helt enkelt händerna av dom. Kerala var den enda del av Indien som inte blev kolonialiserade – det är därför som det är därifrån som nu Ayur Vedan sprider sej igen. Där fanns kunskapen kvar, hel."

Shirodhara 1
"Till sist sänker Susanne ner ett tält över mej. Den blir härligt fuktigt varm av vattenånga. Kroppen svettas, porerna öppnas och de eteriska oljorna tränger djupare in i min hud.
Starka krafter, inte bara i vårt land, utan i hela Västvärlden försöker styra och stoppa mycket av den naturliga vården. Vill få oss att tro att örter är farligt och kemikalier nyttiga. Må vi aldrig bli så onaturliga."


Posted on 28 mars, 2012 by gangaochrurik, Gangas block, gangaochrurik.wordpress.com