Ayurvedaskolan Yantra Ayurveda

Information om Skolan

Skolan har samma koncept som Ayurvedaskolan Markaryd som startades av Maivor Stigengreen och Lennart Eriksson i början av -90 talet. Kursstrukturen har utformats i samråd med ayurvedaprofessorn L M Singh, som i många år var rektor för Ayurveda-institutionen vid BHU, Varanasi Indien, ett av Indiens största universitet.

Maivor har strukturerat dessa kurser och ansvarat för utbildningen i mer än 20 år.

Ayurvedaskolans lärare och utbildningsansvarig Susanne Montelius startade sin första grundkurs steg 1–3, 2006 och anordnar sedan dess regelbundet flera kursstarter om året med grundkurser, fortsättningskurser till Hälsovägledare samt Yogavägledare och påbyggnadskurser.

Yantra AyurVeda erbjuder genom European Northern Ayurveda School ENAS sina elever även utbildning i olika ayurvediska massagetekniker, i samarbetet med Lars Olsson Laveda Hälsa & Skönhet

Kurslitteratur

Maivor Stigengreens bok "Skapa Din egen Hälsa" ligger tillgrund för utbildningens 3 första steg och är bra att läsa före kursstart, boken finns att köpa på Skolan i Adelöv pris 165 kr + ev porto, eller hos www.ayur-veda.se. Boken finns även för utlåning på bibliotek, men är bra att äga då det finns all anledning att återkomma till den många gånger om ...

Mer kurslitteratur rekommenderas under utbildningens gång och för varje kurssteg medföljer det ett omfångsrikt kursmaterial.

Varmt Välkommen till innehållsrika kursdagar och en genomgripande utbildning!

Susanne