Ayurvedaskolan Yantra Ayurveda

Information om Skolan

Skolan har sitt ursprung i Ayurvedaskolan Markaryd som startades av Maivor Stigengreen och Lennart Eriksson i början av -90 talet. Kursstrukturen har utformats i samråd med ayurveda professorn L M Singh, som i många år var rektor för Ayurveda-institutionen vid BHU, Varanasi Indien, ett av Indiens största universitet.

Ayurvedaskolan Yantra Ayurveda AB

Lärare och utbildningsansvarig Susanne Joy Montelius.

Susanne Joy anordnar kurser sedan 2006 och har sedan dess flera kurs- och utbildningsstarter om året. Ayurvedaskolan Yantra anordnar Grundkurser steg 1-3, Hälsovägledarutbildning och olika påbyggnadskurser som Yogavägledarutbildning och Behandlingskurser.

Kursmaterialet har utvecklats och förbättrats under de senaste 10 åren och idag har alla kursstegen ett djupgående och förnyat kursmaterial från Grundkurs till Hälsovägledarutbildningen. Samtliga Behandlingskurser och Yogavägledarutbildningen har omfattande kursdokumentering.

Rekommenderad kurslitteratur inför Grundkursstart

Maivor Stigengreens bok "Skapa Din egen Hälsa med Ayurveda" är bra att läsa före grundkursen. Boken ger dig en bra förberedelse inför grundkursens 3 första steg. Boken finns att köpa på Skolan i Adelöv pris 165 kr + ev porto, eller hos www.ayur-veda.se. Boken finns även för utlåning på bibliotek, men är bra att äga då det finns all anledning att återkomma till den många gånger om ...

Mer kurslitteratur rekommenderas under utbildningens gång och vid varje kurssteg medföljer det ett omfångsrikt kursmaterial.

Varmt Välkommen till innehållsrika kurser och genomgripande utbildningar som ger dig kunskap att leva livet på bästa sätt och dela den kunskapen med andra!

Susanne Joy